I somras meddelade Pontus Jansson att han slutar i landslaget.
Ett halvår senare är Brentfords lagkapten övertygad om att det var rätt beslut.
– Jag tror att det här kommer att ge mig några extra säsonger, säger Pontus Jansson i det senaste avsnittet av Fans Corner Sverige.

Fans Corner Sverige ringde upp Pontus Jansson för en intervju tidigare i veckan. Du kan lyssna på avsnittet i din ordinarie poddspelare.

I flera år var det givna mittbacksparet i landslaget Victor Nilsson Lindelöf tillsammans med Andreas Granqvist. Men efter VM 2018 närmade sig slutet på landslagskarriären för Andreas Granqvist, något som skulle kunnat öppnat upp en plats för Pontus Jansson i startelvan.

Men Janne Andersson valde fortsatt att bänka Pontus Jansson, som inte heller fick något större förtroende i sommarens EM-turnering. Strax efter mästerskapet valde 30-åringen att pensionerna sig från landslagsspel. I podcasten Fans Corner Sverige utvecklar mittbacken från Brentford sina tankar om hela situationen.
– Där och då när jag tog beslutet var det jävligt jobbigt. Jag hade planerat det, eller tänkt på det ett tag, innan jag väl bestämde mig.
– Jag kom ju till EM och tänkte att ”bara jag får spela nu och det går bra så kanske det blir en ny era och en nystart för mig i landslaget”.
– Jag kom dit där, efter att jag varit med Brentford och hjälpt dem att ta sig upp (till Premier League), men så spelade jag ingenting i EM heller. Då kände jag, är det verkligen värt det? Det är klart att det är en stor ära att spela för landslaget, men jag kände att jag inte fick ut det jag ville och jag kände inte att jag fick det pirret i magen som jag fick när jag var yngre.

Pontus Jansson tror att beslutet har varit viktigt för hans karriär redan nu – och att det blir ännu viktigare i längden.
– Så här i efterhand är det troligtvis det bästa beslutet jag har fattat i min karriär. Jag tror att det här kommer ge mig några extra säsonger. Jag har aldrig känt mig i bättre slag fysiskt och har presterat på en hög nivå i den bästa ligan i världen. Så här i efterhand så är jag nöjd med mitt beslut.

Samtidigt är Pontus Jansson inte bitter. Vecka ut och vecka in startar 30-åringen för Brentford i Premier League, med lagkaptensbindeln på sin arm. Då finns det ingen anledning att gräma sig över speltiden i landslaget.
– Det är också små marginaler. Jag spelade och gjorde det bra i någon match, sen spelade jag och gjorde det lite sämre i en annan match. Det blev bara en stökig sejour i landslaget där i slutet. Jag var ändå nära att ta mig till en ordinarie plats.
– Det jag kan känna, efter VM 2018 när Granen mer eller mindre blev övertalad av Janne att fortsätta, det var då jag kände att okej, nu är det min tid att kliva in. Och så fick jag ändå sitta på bänken i nästan två år till. Det var egentligen där det började att känna att landslaget nästan bara blev ett uppehåll för mig.

Pontus Jansson pratar också om Championship, kommande säsong i Allsvenskan, vad allsvenska lag behöver göra bättre, hur det är att spela för ett lag han brinner för och mycket mer. Lyssna på Fans Corner Sverige i din poddspelare.

8 kommentarer

  1. Thanks for one’s marvelous posting! I really enjoyed reading it, you are a great author. I will always bookmark your blog and will often come back very soon. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice morning! חשפניות

  2. Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you will be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will often come back in the future. I want to encourage continue your great job, have a nice day! חשפניות

  3. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too wonderful. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a great site. hairless cat for sale

  4. Wonderful site you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks a lot! sphynx cat for sale near me

  5. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks! חשפניות

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.*