OM OSS

Välkomna till Fans Corner Sverige

Fans Corner Sverige är podcasten som låter supportrarna komma till tals och sätta agendan. Ring in till våra livesändningar och prata med Alexander Axén, Pär Hansson och gäster. Livesändningar varje tisdag klockan 20:00 och varje fredag släpps dessutom en veckopodd. Ring in till vår studio på 020 – 21 26 00 för att ställa Axén och Hansson till svars.
Lyssna på Fans Corner Sverige →

Ring in till studion: 020 – 21 26 00

Ni kan följa oss på Facebook, Instagram och Twitter.

Huvudsponsorer

Möt vår expertpanel

 

Alexander Axén

Född: 1970 i Örebro
Arbetar som: Fotbollsexpert på Discovery (men ser sig själv som tränare)
Antal landskamper: 0
Främsta fotbollsmerit: Varit tränare i Allsvenskan
Impopulär åsikt: VAR behövs – och utan VAR får man inte gnälla
Förslag på regelförbättring: Offside först när man är helt förbi försvararen (luft emellan)

Alexander Axén är fotbollsnörden från Örebro som hunnit spela i Division 1, vara tränare för GAIS och Örebro SK i Allsvenskan, och som numera arbetar i rollen som fotbollsexpert runt de allsvenska sändningarna. Men när han kammar till skägget på morgonen är det fortfarande en fotbollstränare som möter honom i spegelbilden.

Varför håller du på med fotboll fortfarande?

– Jag kan ingenting annat. Det har alltid funnits där i mitt huvud. Redan i skolan var det bara fotboll jag kunde tänka på. Under lektionerna satt jag och formerade lagen inför rasten. Jag kunde inte tänka på annat. Nu är det för sent att göra någonting annat med mitt liv.

Vad är svensk fotboll för dig?

– Framförallt är det supportrarna. Det är de som är Allsvenskan. Vi håller högsta klass på läktarna i det här landet. Det ser jag som reser mycket till England för att se fotboll, att vi har någonting annat här. Två klackar som åker, 90 minuters sång, ett ständigt stöd.
– Sen tycker jag inte att Allsvenskan är så jävla dålig som alla säger hela tiden. Vi blir bättre och bättre hela tiden, med tränare som vill spela en offensiv fotboll och som tar steg för varje säsong.

Varför behövs FC Sverige i den allsvenska bevakningen?

– Jag lyssnar på många fotbollspoddar och läser mycket om Allsvenskan, men jag saknar ett forum där man kan konfrontera någon jävel och säga att personen har fel. Här får man chansen att ringa in och ställa mig till svars direkt. Det kommer att bli succé.
– Vi gör det här för att det ska kunna bli kaos, för att folk ska få vara arga och ska få vädra sina åsikter. Det ska ske på uppstuds och med känslorna utanpå. Supportrarna har stenkoll på sina lag och kan komma med infallsvinklar som alla så kallade fotbollexperter i Sverige missar. Jag vet ärligt talat inte ens om vi har några experter i Sverige.

Är du beredd att ta diskussionerna?

– Jag står alltid för jag säger och är aldrig rädd för en diskussion. Bara ring! Jaga mig! Ställ mig till svars! ”Vad fan sa du så för?” och så kan jag förklara varför jag tror att du har fel.
– Därför tror jag att både jag och Erik passar bra till det här. Vi är bra på att ta skit båda två. Det kommer inte att störa oss någonting. Det tror jag kommer att avspegla sig på allting.
– Vi är inte rädda för samtalen och diskussionerna som många andra inte vågar ta. En klassiker bland supportrar är att man sågar sitt eget lag efter en förlust, men om jag säger något i studion blir man förbannad. Då uppmanar jag dig att ringa in och komma med din syn.

När förlorade du en diskussion senast?

– Om jag frågar min fru kan jag aldrig ge mig. Det ligger säkert något i det. Då kan jag säga att jag har mycket att lära där. Du måste vara jävligt bra för att slå mig.